Botanikus a konyhában 1. rész - Ginkgo biloba I.
Bíró MátéA Botanikus a konyhában című sorozatban különféle, érdekes növényfajok morfológiai izgalmaiba nyerhetünk betekintést Prof. Penksza Károly előadásában. Ebben a részben a Ginkgo bilobát ismerhetjük meg részletesebben...

A növényvilág csótánya, halfarka, élő kövület, ilyen megnevezésekkel, jelzőkkel is illetik a Kínai páfrányfenyőt, azzaz a Ginkgo biloba.
A Ginkgoaceae család egyetlen fennmaradt, monotipikus fajaként valóban igazi különlegességnek számít. Széles körben ismert, kedvelt növényről van szó, csodás nyári és őszi lombszíne, továbbá szívóssága kiváló parkfává teszi, de a gyógyászatban is hasznosítják. A benne található hatóanyagok jótékony hatással bírnak többek között a vérkeringésre és a szellemi teljesítőképességre.
Szeretnél többet megtudni erről az érdekes növényekről és a morfológiai izgalmairól?
A képre kattintva elérhető a páfrányfenyőről készült videó, Professzor Penksza Károly előadásában: