Botanikus a konyhában 2. rész - Ginkgo biloba II.
Bíró MátéA Botanikus a konyhában című sorozatban különféle, érdekes növényfajok morfológiai izgalmaiba nyerhetünk betekintést Prof. Penksza Károly előadásában. Ebben a részben a Ginkgo bilobát ismerhetjük meg részletesebben...

A múltkori részben már megismerhettük az év gyógynövényének, a páfrányfenyőnek porzós egyedét. Most pedig betekintést nyerhetünk a termős példány jellegzetességeibe.
A hétköznapokban nem igazán találkozunk ilyen egyedekkel, mivel lehulott magjának magköpenye a vajsavas erjedése során rendkívül erőteljes szagot áraszt. Persze ha azt gondolnánk, hogy hímivarú egyed ültetésével 100%-ig biztosra mehetünk, akkor tévedünk, mivel a ginkó különös módon képes a nemváltásra.
Szeretnél többet megtudni erről az érdekes növényekről és a morfológiai izgalmairól? A képre kattintva elérhető a páfrányfenyőről készült videó, Professzor Penksza Károly előadásában: